موسیقی فیلم کوهستان سرد

 کوهستان سرد نام فیلمی است که بر اساس رمانی از چارلز فریزر در سال ۲۰۰۳ ساخته شد.

این فیلم روایتگر زندگی اینمان و ایدا است، اینمان سرباز جوانی است که در جنگ مجروح شده و با این حال سفری را در تلاش برای رسیدن به خانه و نامزدش در کوهستان سرد آغاز می‌کند. در نبود اینمان، ایدا با دختری جسور به نام روبی آشنا می شود و راه و رسم زندگی در طبیعت وحشی کوهستان را از او می‌آموزد و رنج سال‌های تنهایی و جنگ را با او تقسیم می‌کند…

 آهنگساز موسیقی متن این فیلم #گابریل_یارد بوده که در مجموع پنج قطعه برای این فیلم ساخته است و تهیه کننده آن #تی_بون_برنت است که موسیقی فیلم “آه برادر کجایی” را نیز در کارنامه خود دارد که در مطالب پیشین از آن صحبت کرده ایم.

 موسیقی این فیلم با زمان و مکانی که فیلم در آن اتفاق می افتد، هماهنگی دارد. برنت با کمک یک موسیقی شناس در جست و جوی ترانه های بومی شمال آمریکا و همچنین نوازندگان اصیلی بود که موسیقی فیلم را به بهترین شکل اجرا کنند. بنابراین بیشتر ترانه های این فیلم را موسیقی فلکلور و موسیقی #کانتری #گاسپل و #بلوز تشکیل می دهد که آن ها را با ساز های فیدل و گیتار و بانجو و صدای یک خواننده بومی می شنویم.

موسیقی این فیلم نامزد جایزه #اسکار بهترین موسیقی متن و همچنین دو ترانه از #استینگ و #الویس_کاستلو که با آواز #الیسون_کراوس می شنویم، نامزد اسکار بهترین ترانه فیلم شده اند.

“ترجمه توسط آموزشگاه موسیقی پارت”

دانلود موسیقی فیلم در کانال تلگرام آموزشگاه موسیقی پارت

source: wikipedia
@partmusicschool

گروه موسیقی تایگر لیلیز

 

 تایگر لیلیز یک گروه موسیقی بریتانیایی است که در سال ١٩٨٩ توسط مارتین ژاک تشکیل شد. این گروه که سبک موسیقی منحصر به فرد و خاصی دارد را در ژانر موسیقی “دارک کاباره” دسته بندی کرده اند، سبکی برگرفته از فضای تیره ی کاباره‌های آلمانی (وایمار و برلین قبل از جنگ)، که بعد ها با سبک های گوتیک و پانک و موسیقی سیرک نیز آمیخته شد.

 استایل موسیقی تایگر لیلیز به شدت تحت تاثیر اپرای سه پولی اثر برتولت برشت است، اثری که نقدی سوسیالیستی بر جهان سرمایه‌داری است. این گروه در شعرهایش همواره با طنزی تلخ از بدی‌ها، ناگفته‌ها و تابوها می‌گوید: جنایت، مسائل مربوط به زندگی قشر پایین جامعه مانند اعتیاد و … ترانه های تایگر لیلیز در عین سیاهی، همه چیز را به شوخی می‌گیرد و از گفتن هیچ چیز ابایی ندارد، شاید به این دلیل است که مورد نقد های بسیاری قرار گرفته است.

علاوه بر ژانر موسیقی ای که پیش تر به آن اشاره کردیم، از سبک های شانسون فرانسوی ، موسیقی جز و جیپسی نیز در ترانه های آنها استفاده شده است و صدای کنتر تنور مارتین ژاک نیز فضایی نزدیک به اپرا و موزیکال را در موسیقیشان ایجاد می کند.

مارتین ژاک نه تنها بنیان گذار گروه، ترانه سرا و آهنگساز بوده بلکه نوازنده آکاردئون و پیانو گروه نیز است. در حال حاضر آدرین استوت به عنوان نوازنده کنترباس و ترمین و جوناس گلند به عنوان نوازنده درامز و باقی پرکاشن ها در گروه فعالیت دارند.

تایگر لیلیز بالای ٣۰ آلبوم در کارنامه خود داشته و در فیلم ها و تئاتر های بسیاری به اجرا پرداخته اند و نامزد جوایزی مانند گرمی نیز بوده اند.

“ترجمه توسط آموزشگاه موسیقی پارت”

دانلود نمونه آثار در کانال تلگرام آموزشگاه موسیقی پارت

Source: Wikipedia
@partmusicschool

تاریخچه اپرا قسمت چهارم

 

می توان گفت که اپرا در اواخر قرن نوزدهم، تحت فرمانروایی دو آهنگساز مهم یعنی جوزپه وردی و ریشارد واگنر بود (مطالعه زندگینامه در پست های قبل).

وردی با زیر و بم صدای انسان و خلق کاراکتر بر اساس آن کاملا آشنا بود و اپراهایش به دلیل ملودی های زیبایی که برای تمامی شخصیت ها نوشته شده و محتوای دراماتیک آن ها مشهور است. بخش عمده آثارش بر اساس متون ادبی مانند “مکبث” و “اتلو” (اثر شکسپیر) “ریگولتو” (اثر ویکتور هوگو)، “لا تراویاتا” (اثر الکساندر دوما پسر) ، “آیدا” و … هستند.

هم زمان در آلمان، واگنر گام های نوینی در اپرا برداشت. او در آثار خود از کروماتیزم و ارکستراسیون غنی استفاده کرد، علاقه فراوانی به استفاده از ارکستر خیلی بزرگ داشت، از افسانه های اروپای شمالی الهام می گرفت و همینطور #لایتموتیف را در موسیقی ابداع کرد (که پیش تر درباره آن صحبت کردیم). “حلقه ی نیبلونگ” “تریستان و ایزولده” ” طلای رینه” “ندیمه های اودین (یا والکِری ها) از مشهورترین آثار او هستند.

واگنر بر آهنگسازان بزرگ پس از خودتاثیر بسزایی داشت، برای مثال می توان به ریشارد اشتراوس (زندگینامه در پست های قبل) و اپرا های سالومه و الکترا اشاره کرد،که با هارمونی و ارکستراسیونی پیچیده تر و مدرن تر از قبل و محتوای بی پروایشان، هرچند در ابتدا واکنش های تندی را در پی داشتند، اما از آثار جاودانه دنیای اپرا هستند.

از دیگر دستاورد های اپرای ایتالیایی در اواخر قرن ١٩، جنبش #وریسمو یا واقع گرایی ایتالیایی بود. اپراهای وریسو معمولا درباره انسان های معمولی بودند که در شرایط دراماتیک و چالش برانگیزی قرار می گیرند و خشونت در این سبک از اپرا بسیار دیده می شود. #جاکومو_پوچینی (بیوگرافی در پست های قبل) از بنیان گذاران این سبک اپرا بود و میتوان به اپرای مشهورش #توسکا اشاره کرد که در آن حتی تصاویر قتل و شکنجه نیز دیده می شود!

اپرا وِریسمو سبک آوازی مخصوص به خود را داشت (متفاوت از آواز بل کانتو) و در آن دکلمه های پرشور و ملودی های رمانتیک و پر احساس جسورانه بسیاری شنیده می شد. از دیگر آهنگسازان این سبک می توان به پیترو ماسکانی و اپرای

Cavalleria rusticana

روجرو لئونکاوالو و اپرای “دلقک ها” و … اشاره کرد.

(ادامه دارد)

 

 

“ترجمه توسط آموزشگاه موسیقی پارت”

Source: sfopera – greensboroopera – study. com – wikipedia
@partmusicschool

موسیقی فیلم Unfaithful

 

 

Unfaithful

 محصول سال ٢٠٠٢ و به کارگردانی #آدرین_لین است و موسیقی آن توسط #یان_کاچماریک ساخته شده است.

کاچماریک آهنگسازی لهستانی است که بیشتر در سینمای هالیوود فعالیت داشته و تا کنون برای بیش از ۶٠ فیلم از جمله فیلم های “در جست و جوی ناکجا آباد” (برنده جایزه #اسکار در بخش موسیقی ) “هاچی: داستان یک سگ” “غروب” “کسوف کامل”و … موسیقی ساخته است.

این فیلم سومین فیلم از سه گانه خیانت آدرین لین است و موسیقی آن هماهنگی کامل با فضا داشته و به خوبی شک و تردید، نگرانی و حس تعلیق و انتظار برای اتفاقی ناگوار را به مخاطب منتقل می کند.

“آموزشگاه موسیقی پارت”
@partmusicschool

دانلود موسیقی فیلم در کانال تلگرام آموزشگاه موسیقی پارت

معرفی آلبوم بعد برو

 

بعد برو سومین آلبوم منتشر شده از ماکان اشگواری است. امیر صارمی نوازنده گیتار مانند آلبوم “دور” تنها همراهی کننده ماکان اشگواری بوده است. فضای کلی این آلبوم بیشتر پاپ است، اما آواهایی برگرفته از موسیقی جز و گاهی لحن‌هایی که از موسیقی‌های فولکلور گرفته‌ شده‌اند در کارها شنیده می‌شوند.

“بعد برو” در کل فضای رمانتیک و شاعرانه دارد، شکل خاص ترانه ‌سرایی آن بر اساس اشعار کلاسیک ایرانی است، در برخی کارها غزلی از حافظ یا ابیاتی از باباطاهر و … دستمایه بوده اما تنها عباراتی از آن استخراج شده است تا به زندگی و روحیات امروز ما نزدیک باشد.

(بررسی جامع آلبوم “بعد برو ” را می‌توانید در وبسایت “نویز” بخوانید)

خرید آلبوم در وبسایت بیپ تونز:
https://beeptunes.com/album/524627599/%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%88

 @partmusicschool